top of page

Voorzitter van Kairos-Sabeel onder vuur | Een bange PKN

Personen die opkomen voor de rechten van Palestijnen worden nogal eens beschuldigd van anti-semitisme, een goedkope maar een kwaadaardige manier om op de man of vrouw te spelen. Dit lot moet Kees Blok nu ondergaan, de huidige voorzitter van Kairos-Sabeel Nederland. In het kader van de laatste Vredesweek deed Kees Blok in Apeldoorn enkele kritische uitspraken over de Israëlische bezetting van de West Bank en over Israël als democratie op Joods-etnische basis. Als militair jurist en op grond van eigen bezoeken aan Israël en de bezette gebieden weet mr. Blok heel goed waarover hij het heeft. Zijn uitspraken zijn echter door enkele joodse organisaties opgepakt om flink van zich af te bijten richting Kairos-Sabeel in de hoop een wig te kunnen drijven tussen Kairos-Sabeel en de Protestantse Kerk Nederland (PKN). Zo wordt de kwestie flink hoog opgestookt in het Nieuw Israëlitisch Weekblad (26 jan. en 9 febr. en 17 febr.).

Zoals zo vaak bij dit onderwerp heeft de PKN-leiding niet de moed Kees Blok in bescherming te nemen en neemt zelfs expliciet afstand. Bovendien heeft de PKN-leiding besloten om een brochure van blogs, die Kees Blok geschreven heeft tijdens zijn periode als EAPPI waarnemer (namens de PKN) in South Hebron Hills, voorlopig niet uit te geven. De PKN-leiding vreest wellicht de rechts-orthodoxe achterban die zou kunnen dreigen met het verlagen van steun aan Kerk in Actie.

In een open brief verweert Kees blok zich tegen de beschuldiging van antisemitisme. Lees meer: Joodse organisaties beschuldigen voorzitter Kairos Sabeel van antisemitisme

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page